joi, 1 mai 2014

Minunea de a fi mama

         Si Dumnezeu a iubit atat de mult Femeia, incat i-a facut doua Daruri - Maternitatea, adica minunea de a creste in pantec un prunc, a-l naste si a-l iubi pe viata si Alaptarea. 
        As putea scrie mult despre ambele, pentru ca eu insami "profit" de ele, dar astazi ma rezum la cea de-a doua minune, la alaptare. Nu este nimic pe lumea asta  care sa cuprinda atata iubire, tandrete si perfectiune umana ca alaptarea! Nici un biberon cu lapte praf nu poate inlocui sanul mamei, emotia si caldura acesteia, si nu poate avea calitatile incontestabile ale laptelui matern.
      Problema in Romania este mentalitatea gresita conform careia alaptarea este ori ceva rusinos sau foarte greu de realizat, ori laptele mamei nu are nimic special, fiind recomandat laptele praf inca de la nastere! Proaspetele mame sunt descurajate din start sa isi alapteze pruncii, nu li se ofera sprijin si incurajari, esentiale pentru inceputul alaptarii, si se lovesc de bariera ridicata de cadrele medicale din maternitati, care le sugereaza mai mult sau mai putin direct, ca laptele praf este ideal pentru bebelusul lor...
      Insa viitoarele sau proaspetele mame se pot informa si pot invata de la specialisti ca alaptarea este un act pentru care ai nevoie de doua lucruri - perseverenta si iubire.Nimic nu e imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat!
      In perioada 8-10 mai 2014 se vor desfasura Conferintele "Alaptarea  pe intelesul tuturor", sustinute de Dr Jack Newman, in cadrul carora se vor demonta mituri, se vor clarifica diverse aspecte mai mult sau mai putin controversate si vor fi prezentate studii de caz. 
      Aceste Conferinte reprezinta un eveniment important pentru femeile din Romania, care au astfel posibilitatea sa inteleaga importanta alaptarii pentru copilasul lor, pentru o dezvoltare fizica si psihica armonioasa a acestuia,  dar si pentru ele insele, ca femei si mame:)
 Puteti participa la Conferinte completand formularul pe care il gasiti aici http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferintele-jack-newman?register=1 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu