marți, 21 octombrie 2014

Jungla urbana numita Bucuresti

   Sa te deplasezi la ore de varf (si nu numai!) prin Bucuresti e o mare provocare si de multe ori un act de curaj, dar sunt nevoita sa-i fac fata cu brio pentru a ajunge la serviciu de dimineata, si mai apoi acasa, la ceas de seara, la puiutii care ma asteapta!
  Zi de zi in aerul bucurestean pluteste, parca, un ocean de nerabdare, nervozitate, intoleranta...iar  toate acestea, impreuna cu sosele pline de gropi, semafoare care nu functioneaza, diverse lucrari de reabilitare sau soferi indisciplinati, coloane oficiale care se deplaseaza la ore de varf,  sunt cauza unui trafic ingreunat, care ne rapeste ore bune in fiecare zi! 
  In ce priveste soferii si conduita lor, as putea povesti cateva ore si pagini bune...e interesant cum joaca ei diverse joculete-porcarele pe tableta sau telefon in timp ce asteapta la semafor, si, cand sunt claxonati pentru ca uita sa plece, sunt tare nervosi si impertinenti....Sau cum fluiera ei dupa cate o fustita minimalista si nu observa trecerea de pietoni....Dar cum nu aceasta e tema de discutie, ma opresc aici:D 
  Am incercat diverse variante de transport - autobuz, tramvai, troleibuz, metrou, dar si diverse trasee...dupa multiple variante,  am ajuns la o concluzie: cel mai usor de ajuns la punctul terminus al calatoriei mele este un mix de mijloace de transport! 


 Astfel, ma deplasez cu autobuzul sau troleibuzul (dupa caz, in functie de aglomeratia din aceste mijloace de transport) si apoi cu metroul. Cel din urma ramane preferatul meu, pentru ca e singurul care circula foarte rapid ( l-as putea compara cu zglobiul calut caruia Fat-Frumos ii dadea jaretec), si care ma salveaza de zeci de minute pe care le-as fi putut petrece blocata in trafic ! 


  Si, pentru ca mersul pe jos face piciorul frumos, zi de zi merg si pe jos 2 statii de autobuz, chiar daca ninge, ploua sau bate vantul:) Cu castile in urechi, cu zambetul pe chip si cu niste banuti in plus in buzunar, fac astfel si un pic de miscare, pentru a contracara  macar un pic sedentarismul determinat de munca intr-un birou.
   Pentru a promova folosirea unui mix de forme de deplasare in mediul urban, Comisia Europeana a lansat in 2013 o campanie numita "Do The Right Mix", care se desfasoara in 31 de state, printre care si Romania. 

  Campania "Do The Right Mix Romania" are menirea de a ne informa ca folosirea acestui mix de mijloace aduce beneficii atat sanatatii noastre, cat si  mediului inconjurator si situatiei noastre financiare, prin evitarea unor cheltuieli inutile. 
  


   Si, pentru ca impactul unei campanii este mai puternic atunci cand apare o competitie, pe pagina de Facebook Do The Right Mix Romania se desfasoara un concurs interesant, DTRM in orasul tau,  cu premii tentante acordate prin tragere la sorti (vouchere la Decathlon, in valoare de 400 lei)! 
  Mecanismul este unul foarte simplu - participantul incarca in aplicatie un selfie realizat in diverse mijloace de transport urban.  Desi initial perioada de desfasurare era 22 iulie-13 octombrie 2014,  respectivul concurs s-a prelungit pana pe 31 octombrie, asa ca pana la finalul lunii este timp berechet pentru a  participa. Sortii fie cu noi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu